S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » Zdraví prospěšné POTRAVINY » Černá himalájská sůl | 500 g


        

Černá himalájská sůl | 500 g


0x
skladem

 

Skladem: 9 ks
Dostupnost: skladem
Hmotnost balení: 500 g
Dodavatel: Najtelo
naše cena bez DPH : 66 Kč (2 Eur)
naše cena s DPH (15 %):
76 Kč (3 Eur)

do košíku:
  ks  

Indická černá sůl je používána stovky let jako dochucovadlo jídel v asijských zemích obklopujících Himaláje. Původně ji těžili v přírodních sopečných dolech v Severní Indii a Pákistánu, nebo ze solných jezer na okolí Himalájí Sambhar a Didwana. Tradičně tuto získanou ,, syrovou ,, sůl tepelně zpracovali s použitým dřevěného uhlí a rostlinného materiálu, ze které nakonec získaly tmavý krystal bohatý na sloučeniny sulfidu sodného. Tato tradičně vyrobena černá sůl je také bohatá na železo a jiné minerální látky. Moderní výrobní metody jsou podobné jako ty tradiční, pouze v důsledku toho vědí získat ze surové kameny tolik minerálních látek jako by se podařilo použitým tradičních ZPRACOVATELSKÝCH metod.

Složení: Indická (Himalájská) černá sůl se skládá z největší části z chloridu sodného, ​​který je základní složkou běžné kuchyňské soli, dále ze stopových prvků které obsahují zejména železo, hořčík sírany a sulfidy. Chlorid sodný zajišťuje slanou chuť, sulfid železa dává růžovo šedou barvu soli, a sirovodík dělá charakteristickou vaječnou vůni soli, Indové přivlastňují své černé soli vůni vařeného žloutku vajíčka.

Upozornění: Zbarvení a struktura kamenů se může ve skutečnosti od uvedených fotografií produktu mírně lišit, protože jde o přírodní materiál.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

YzhlY2N