S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.
 
IN TIME

Úvod » POTRAVINY » Mouka žitná celozrnná jemně mletá BIO |1 kg


        

Mouka žitná celozrnná jemně mletá BIO |1 kg


0x
skladem

 

Skladem: 7 ks
Dostupnost: skladem
Číslo produktu: PRobio - 1001
Hmotnost balení: 1 kg
Výrobce: Probio
EAN kód: 8594008910024
naše cena bez DPH : 28 Kč (1 Eur)
naše cena s DPH (15 %):
32 Kč (1 Eur)

do košíku:
  ks  

Mouka žitná celozrnná jemně mletá BIO 

Žito - tradiční obilovina Slovanů. 

  • nejbohatší zdroj vlákniny mezi obilovinami
  • bohatý zdroj bíálkovin a polysacharidů
  • zdroj manganu, fosforu a dalších minerálních látek

NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 432/2012 (ze dne 16.května 2012), které platí od 14.12 2012 nám neumožňuje popisovat podrobnější účinky bylin na lidský organismus.

 

Můj recept na KVÁSKOVÝ CHLÉB, který zabere 3x 5 minut.

Kvásek zakládám večer a další den v poledne, je chléb. Nebo založím kvásek ráno a večer je čerstvý bochník na světě :). Je to osvědčený recept, který nikdy nezklame, každému chutná. Je vhodný pro maminy, kterým chtějí mít kvalitní chléb pro rodinu a nevadí jim, že někdy praskne a není zcela dokonalý .

Na kvásek (prvních 5 minut práce):

1 lžička kvásku ze skleničky tvrale umístěné v ledničce (lze objednat)

150 g hl. celozrnné žitné mouky 

180 g čisté odstáté vody (v Praze jsem používala výhradně balenou)

 

Na chléb (druhých 5 minut práce):

Kvásek z misky

12- 15 g himalásjské soli (solí méně)

150 - 200 g hl. celozrnné žitné mouky

150 g hl. celozrnné špaldové mouky

50 g mouky z ostropestřce mariánského

semínka: dýně, slunečnice, len - drcený

kmín drcený (nemusí být)

cca 350 g čisté, odstáté vody

 

Na vymazání a vysypání:

hrubá mouka, celozrnná hl. špaldová mouka, slunečnicový olej

 

Postup:

1. Ingredience pro kvásek odvážíme a dáme do misky, ve které budeme zadělávat chléb. Po cca 6 hodinách je kvásek připravený. Voní, blubliny prochází celým objemem kvásku. Z tohoto kvásku odebereme lžičku kvásku a vrátíme do sklenice umístěné v lednici.

2. Přímícháme zbyvající ingredience a podle potřeby přidáváme vodu. Vypracujeme hladké, tužší těsto. Když je čas zamícháme po cca 20 minutách ještě jednou (třetích 5 minut).

3. Slunečnicovým olejem vymažeme a hrubou moukou vysypeme 2. mísu, ve které bude chleba kynout.

4. Z první mísy tuhou stěrkou seškrábneme těsto na vál, na kterém je hromádka špadové hl. mouky. Těsto obalíme v mouce, několikrát přeložíme a vytvarujeme bochánek. Vložíme do 2. mís. Mezi stěny misky a bochník nasypeme hr. mouku, aby se bochník nepřilepil. Necháme kynout pod utěrkou  cca 2,5 hodiny. Chleba je připravený k pečení, objeví-li se na povrchu první bublina (dírka). 

5. Pečení (posledních 5 minut práce): Troubu rozehřejeme na maximum (275 °C). V troubě se též hřeje plech, na kterým budete chléb péct. Těsně před vložením chleba do trouby, plech posypte hrubou moukou. Pečte 13 minut, poté snižte teplotu na 205 °C a pečte ještě dalších 17 minut. První pečení dělá kůrku, druhé dopéká střídku. Je potřeba vyzkoušet, podle vlastní trouby.  Po vyndání chleba, necháme chladnout na mřížce !!!!

 

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

YzRhNDAz