S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » Zdraví prospěšné POTRAVINY » Mouka žitná celozrnná jemně mletá BIO |1 kg


        

Mouka žitná celozrnná jemně mletá BIO |1 kg


0x
skladem

 

Skladem: 9 ks
Dostupnost: skladem
Číslo produktu: PRobio - 1001
Hmotnost balení: 1 kg
Výrobce: Probio
Země původu:: EU
Expirace: 5/2021
Cena za měrnou jednotku (100 g):: 3,9 Kč
EAN kód: 8594008910024
naše cena bez DPH : 34 Kč (1 Eur)
naše cena s DPH (15 %):
39 Kč (1 Eur)

do košíku:
  ks  

Varianty tohoto výrobku

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
Skladem:
Cena:
Mouka špaldová celozrnná hrubě mletá BIO | 1 kg
probio - 1002
Mouka špaldová celozrnná hrubě mletá BIO | 1 kg
skladem
naše cena 69 Kč (3 Eur)
Mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO |1 kg
PRobio - 1000
Mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO |1 kg
skladem
naše cena 67 Kč (3 Eur)

Mouka žitná celozrnná jemně mletá BIO

Žito - tradiční obilovina Slovanů. 

  • nejbohatší zdroj vlákniny mezi obilovinami
  • bohatý zdroj bílkovin a polysacharidů
  • zdroj manganu (Mn), fosforu (P) a dalších minerálních látek

_________________________________________________________________________________________________

NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 432/2012 (ze dne 16.května 2012), které platí od 14.12 2012 nám neumožňuje popisovat podrobnější účinky bylin na lidský organismus.

__________________________________________________________________________________________________

Průměrné výživové údaje ve 100 g

Energie: 1432 kJ / 338 kcal
Tuky: 1,1 g, z toho nasycené nemastné kyseliny: 0,13 g
Sacharidy: 70,2 g, z toho cukry: 0,5 g
Vláknina: 10,5 g
Bílkoviny: 6,7 g
Sůl: 0,0 g

_________________________________________________________________________________

Složení:  100 % žitná mouka, celozrnná, hl.

 

_________________________________________________________________________________________

Alergeny: Lepek

_______________________________________________________________________________________

Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.

___________________________________________________________________________________________

RECEPT NA CHLÉB, který pečeme doma a zabere nanejvýš 3x 5 minut.

Kvásek zakládám večer a další den v poledne, je chléb. Nebo založím kvásek ráno a večer je čerstvý bochník na světě :). Jde o osvědčený recept, který nikdy nezklame a každému chutná. Je vhodný pro maminky, které chtějí mít kvalitní chléb pro rodinu a nevadí jim, že někdy praskne a není zcela dokonalý .

       I. Na kvásek (prvních 5 minut práce):

1 lžička kvásku ze skleničky tvrale umístěné v ledničce (lze objednat)

150 g hl. celozrnné žitné mouky 

180 g čisté odstáté vody (v Praze jsem používala výhradně balenou)

 

       II. Na chléb (druhých 5 minut práce):

Kvásek z misky

12- 15 g himalásjské soli (solí méně)

150 - 200 g hl. celozrnné žitné mouky

150 - 200 g hl. celozrnné špaldové mouky (poměr muk je libovolný)

semínka: dýně, slunečnice, len - drcený

kmín drcený (nemusí být)

cca 350 g čisté, odstáté vody (platí pro celozrnné mouky a v případě použití semínek, jinak méně)

 

      III. Na vymazání a vysypání:

hrubá mouka, celozrnná hl. špaldová mouka, slunečnicový olej

 

Postup:

1. Ingredience pro kvásek odvážíme a dáme do misky, ve které budeme zadělávat chléb. Po cca 6 hodinách je kvásek připravený. Voní, blubliny prochází celým objemem kvásku. Z tohoto kvásku odebereme lžičku kvásku a vrátíme do sklenice umístěné v lednici.

2. Přímícháme zbyvající ingredience a podle potřeby přidáváme vodu. Vypracujeme hladké, tužší těsto. Když je čas zamícháme po cca 20 minutách ještě jednou (třetích 5 minut).

3. Slunečnicovým olejem vymažeme a hrubou moukou vysypeme 2. mísu, ve které bude chleba kynout.

4. Z první mísy tuhou stěrkou seškrábneme těsto na vál, na kterém je hromádka špadové hl. mouky. Těsto obalíme v mouce, několikrát přeložíme a vytvarujeme bochánek. Vložíme do 2. mís. Mezi stěny misky a bochník nasypeme hr. mouku, aby se bochník nepřilepil. Necháme kynout pod utěrkou  cca 2,5 hodiny. Chleba je připravený k pečení, objeví-li se na povrchu první bublina (dírka). Překyne-li chléb, znovu ho vyopracujeme, stěrkou těsto přeneseme na pomoučněný vál, obalíme v mouce, vytvoříme bochník a rovnou vkládáme do vyhřáté trouby. Chléb chutná stejně dobře, někdy takto připravuji chleba rovnou a kynutí v míse vynechávám. 

5. Pečení (posledních 5 minut práce): Troubu rozehřejeme na maximum (275 °C). V troubě se též hřeje plech, na kterým budete chléb péct. Těsně před vložením chleba do trouby, plech posypte hrubou moukou. Pečte 13 minut, poté snižte teplotu na 205 °C a pečte ještě dalších 17 minut. První pečení dělá kůrku, druhé dopéká střídku. Je potřeba vyzkoušet, podle vlastní trouby.  Po vyndání chleba, necháme chladnout na mřížce !!!!

 

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

ZWJlNWZj